Den grimme sandhed om hjemmearbejde

Den grimme sandhed om hjemmearbejde

Undgå den – få 6 råd du let kan følge.

 

Nu er mange sendt tilbage til hjemmearbejde. Den grimme sandhed er at rigtig mange ikke trives i det. Faktisk oplever flere, at det er nærmest stressende, at skulle arbejde hjemmefra. Det overrasker mange, fordi man netop tror, at det burde virke modsat. Det gør det selvfølgelig også ind imellem. Men mange oplever, at dagen bliver noget ustruktureret rod.

Mange kommer også til at have en oplevelse af, at de er på hjemmearbejde hele dagen og aftenen med. Faktisk mangler følelsen af at have fri.

De oplever, at de bliver forstyrret af børn, af tanker om fx at vaskemaskinen skal fyldes eller om indkøb til aftensmaden. Når de er på hjemmearbejde, forstyrres de af mails og opkald fra deres kolleger eller chef i tide og i utide. Hjemmearbejde fylder dem med dårlig samvittighed, og de ved ikke, om de har lavet nok i forhold til, hvad der forventes. De får ondt i kroppen af at sidde for længe ved spisebordet. Hjemmearbejdet betyder også, at de savner den daglige adspredelse og sparring med deres kolleger. De savner, alt det uformelle, som de fleste af os får, når vi går på arbejdet. Forhold der både kan give gode idéer og hjælpe på trivsel og energiniveau.

Få det bedre med hjemmearbejde:

  1. Adskil privat- og arbejdsliv – lav en fast struktur, sæt timer af til arbejdstid.
  2. Afstem forventninger med din chef – hvad skal nås? hvad er realistisk?
  3. Opdel din arbejdsdag i uforstyrret arbejdstid – og i tilgængelig arbejdstid. Gør dine kolleger opmærksom på hvornår, de kan komme i kontakt med dig.
  4. Sæt tid af til mails og telefon eller onlinekontakt/møder.
  5. Indret din ”arbejdsplads” så du sidder og står forskellige steder. Brug fx et strygebræt som ”hævebord”.
  6. Hold pauser: – til kaffe, gå rundt i boligen, gå en kort tur udenfor, husk frokost.